Saxolàndia era un país on no existia la música! Els seus habitants sempre estaven moooolt tristos i avorrits perquè no tenien música ni per cantar ni per ballar ni per somiar… Per sort, quatre amics que passejaven per les muntanyes, lluny de Saxolandia, es van trobar el taller del Sr. Sax! Un gran inventor d’instruments musicals, que entre tots els instruments que havia inventat n’hi havia un de daurat, brillant i preciós; EL SAXOFON! Els quatre amics aprenen a tocar aquest magnífic instrument i un cop saben tocar mooooooltes cançons decideixen tornar a Saxolàndia per portar la música a la seva gent! Però atenció!! durant tot el camí de tornada a casa es van trobant amb molts amics especials que els hi oferiran moltes cançons i balls, jocs i disfresses! Un cop finalitza el viatge i arriben a Saxolàndia, fan la festa musical més marxosa de la història d’aquest petit país!! Nens i nenes!, acompanyeu-nos en aquest super viatge que segur que us ho passareu genial!!

Objectius pedagògics

 1. Els alumnes descobriran el SAXOFON i tota la família de saxofons en directe (saxo soprà, saxo alt, saxo tenor i saxo baríton) de forma individual i de conjunt.
 2. Podran cantar les cançons amb els músics, ja que tot el repertori està format per cançons infantils.
  Ballaran amb els músics a l’escenari. Cada cançó té petites coreografies que els nens col·laboren i interactuen amb els músics.
 3. Els ensenyarem elements musicals elementals com el FORT i el FLUIX, el RÀPID i el LENT i el GREU i l’AGUT de forma sonora, visual i divertida!
 4. Formaran part activa de l’espectacle, ja sigui disfressats, fent bombolles de sabó, dormint i despertant-se amb els músics, fent el peix o fent el gall!!
 5. Un cop s’acaba el taller, els alumnes podran apropar-se i amb moooolta suavitat tocar i mirar els saxofons de ben a prop!!!.
 • Visualitza aquest vídeo de Saxolandia:

1-Portada
2-zapatero-bo
3-Caracoles-bo
4-Animales-durmiendo
5-Cada-dia-al-de-mati
6-peix-blau
El gegant del pi
7-casas-de-greu-i-agut-bo
8-Festa-major

Guia Didàctica

Qui la disfrutarà més?: els nens i nenes de p3, p4 i p5. (+cicle inicial)

Quan dura el concert?: 45-50 minuts d’espectacle. (opcional; + 10minuts d’intercanvi amb els músics un cop acabat l’espectacle)

Quines cançons toquen els saxofonistes?: Descarrega’t les lletres de les cançons.

 1. On ets polze  (Play)
 2. El cargol treu banya  (Play)
 3. Bona nit  (Play)
 4. Cada dia al de matí  (Play)
 5. Un peixet en el fons de l’estany  (Play)
 6. El gegant del Pi  (Play)
 7. El greu i l’agut  (Play)
 8. La Bamba!
 9. Tiger RagTime

Necessitats tècniques

 1. Un espai gran a on els alumnes estiguin a prop però que alhora pugin ballar i expressar-se.
 2. Un projector d’imatges.
 3. Si és possible: La col·laboració d’algun/a Professor/a!! (fàcil…encendre i apagar llums, fer ballar els nens, cantar amb nosaltres…)

Descarrega’t el nostre díptic d’audicions.