THE SAX QUARTET

ConcepteAudició escolar destinada a Primària i Secundària

Durada: 50′-55′ de durada

objectius: Conèixer el saxòfon i la família de saxofons (saxòfon soprà, alt, tenor i baríton).

Entendre les diferències entre saxofons, sonoritat i tessitures.

Descobrir diferents estils de música.

Diferenciar totes les facetes de la música que es pot interpretar amb la música.

Gaudir de la música.

LA PRIMERA PART

(presentació teatralitzada dels músics i dels seus saxofons)

9.00pm. Concert del Bcn Sax Quartet.
9.01pm. Només ha arribat en Joan, el saxo baríton del quartet. Surt a l’escenari
9.02pm. En Joan desesperat decideix començar i presentar el seu instrument: El saxòfon Baríton
9.08pm. Arriba la Marta corrent i suant! L’espant d’en Joan és considerable, i mentre en Joan es repon, la Marta (saxofon alt) explica de quina família d’instruments és el saxofon i ens meravella amb totes les qualitats del seu instrument
9.13pm. En Joan i la Marta interpreten un magnífic duo!
9.17pm. Pel final de la sala, entra en Miquel (saxòfon tenor) tant tranquil interpretant una bonica melodia. En Joan i la Marta no es creuen el que veuen, quina barra!! En Miquel, això si, s’excusa als nens i nenes de la sala, i els hi explica elements que encara no saben del saxòfon; materials, pes, botons i botones..
9.20pm. Els tres músics intenten tocar junts, ja que són tres volen interpretar un trio……però no sona!!! bé, si que sona….però fatal!! per què?? Perquè falta LA MELODIA!!!
9.23pm. Arriba en David tocant la melodia amb el seu saxofon soprano! Quin so més xulo pensa en David!!! Evidentment els tres amics que esperaven ja tenen la mosca al nas, en David fa tard i a sobre presumint…
9.26pm. En David tot animat i una mica cregudet vol explicar moltes coses del saxo però…les nenes i nens ja ho saben tot!!! o no!?!?! Qui era el Sr. Adolph Sax??!?! aaaah! en David “el savi” els hi explica un petit resum de la història del saxofon.
9.29pm. Ara si! ja poden tocar els quatre junts i començar el concert!! Però primer s’ha d’afinar!
9.31pm. Bcn Sax Quartet interpreten “la Marxa Turca” de Mozart tot i que la Marta i en David és barallen i persegueixen per presumir i fer la Melodia!! Però acaben siguent amics…
9.33pm. L’expert en tessitures (greu i agut) Joan “the bariton sax” explica tota la tessitura del quartet de saxofons i fa tocar unes escales que no paren de pujar i baixar! del més greu al més agut!
9.36pm. El quartet es despedeix de la primera part interpretant un ragtime i ballant una super coreografia a l’escenari!!! En Miquel li falta una mica de ritme…waw, quins solos que fa la Marta!!

LA SEGONA PART

L’escola pot escollir una de les tres opcions que us oferim, només vosaltres sabeu que pot agradar més o que us pot ser més útil pels vostres alumnes, així doncs, a vosaltres escollir! Aquí teniu les següents opcions: